Hva er CrossFit?

CrossFit er konstant varierte funksjonelle bevegelser utført med høy intensitet. Alle CrossFit økter er basert på funksjonelle bevegelser med de beste aspektene fra grener slik som gymnastikk, olympisk vektløfting, løping, roing, styrketrening m.m. Det er alltid mye variasjon i treningen, for eksempel kan økten du gjør på en mandag bestå av back squats og box jumps, mens økten på tirsdag er løping, roing, og pull ups. Alle treningsøkter (eller WOD) kan skaleres etter ditt nivå og det innebærer også at selv en nybegynner kan gjøre samme treningsøkt som en erfaren utøver.

På boxen vår står treningsmiljøet i fokus, noe som du vil merke fort på timene. Vimener at hver dag har du en unik mulighet til å være den beste versjonen av deg selv, og på CFG har vi satt oss den oppgaven å hjelpe deg til å oppnå dette: gjennom hard arbeid, svette, smil og glede.

Hos CFG er vi veldig opptatt av god kvalitet både på den instruksjonen som coachene tilbyr, og på programmering av timene. Vi følger treningsprogrammering som er spesifikk til vår box, hvor hver treningssyklus har et unikt fokus, f.eks. styrke, gymnastics, utholdenhet.

CrossFit er en særdeles effektiv treningsform grunnet “tall og data” som ligger i bunn. Vi måler dine resultatet og dermed også dine forbedringer, så du vil kunne se hvor (og når) du har blitt sterke og raskere. Vi lagrer alltid nøyaktige tider og resultater, og i neste alle wods bruker vi tid-tagning og regler for “movement standards”. Dette medfører at all trener likt og følger samme grunnlag for presentasjon.

Utendørs Trening

Vi har startet opp med utendørs timer igjen! Alle dager utenom søndager har vi trening utendørs med coach i Tøyenparken gjennom våren og sommeren! Hvis du er en av dem som ikke vil gå inn på gymmet i finværet, eller ønsker å trene ute pga. smittevern, er dette en perfekt løsning for deg! Du finner oss ved den store steinen.

Timene ute er de samme som det blir gjennomført inne på gymmet, tilpasset utetrening. 

DSCF9923

Våre timer

Play45

PLAY45 er effektive 45min CrossFit timer, økter basert på konstant varierte funksjonelle bevegelser utført med høy intensitet. Vi inkorporerer øvelser fra gymnastikk, vektløfting, løping, og styrketrening i alle øktene, med utstyr som dumbbells, kettlebells, hoppetau, medisin baller m.m. Alle treningsøkter (eller WOD, workout of the day) kan skaleres etter ditt nivå og det innebærer også at selv en nybegynner kan gjøre samme treningsøkt som en erfaren utøver.

Yoga

Play Yoga egner seg både for de som trener mye og de som ønsker finne roen i hverdagen. På våre yogatimer er fokuset å åpne opp i kroppen; både muskler, bindevev og ledd. Timene vil være rolige og dynamiske med fokus på fleksibilitet. Vi jobber med ulike kroppsdeler som rygg, skuldre, hofter og ben, og timene egner seg særdeles godt til de som er ekstra stive i kroppen. Play Yoga passer for alle, uavhengig av tidligere erfaring, alder, og nivå. Våre dyktige instruktører sørger for skaleringer og alternativer for alle øvelser slik at både nybegynnere og viderekommende får en god opplevelse.

Kickstart

Kickstart er timen for deg som er helt ny til trening og som trenger litt tid på å komme i gang. Enten det er første gang du trener i ditt liv, er på vei tilbake igjen etter en skade, eller har hatt en lengre periode uten trening, er dette timen for deg. Her får du nøye oppfølging og hjelp fra våre coacher, som hjelper å tilpasse treningen slik at du blir trygg på alle nye øvelser og lærer å bruke kroppen riktig.

Mums & Dads

Mums and Dads er timen for deg som er nybakt foreldre, hjemme i barselpermisjon, eller kommende mamma. På timene er både baby og barnevogn velkommen! Timene er satt opp til styrke og kondisjonstrening som passer alle nivåer. Her tilpasser instruktøren treningen slik at både du som er i pappaperm, kommende mamma eller nylig har født får trening som passer for deg og ditt utgangspunkt.

Med forbehold om godt vær blir timene avholdt i tøyenparken.

Gymnastics

Play Gymnastics er 60 minutters gruppetimer med fokus på kroppskontroll og styrke, med mål om å utvikle og beherske gymnastics øvelser med god kvalitet. Timen inkluderer oppvarming og instruksjon i de nye øvelsene, ulike driller for forbedre teknikk og styrke og avsluttes med stretching og cool down. Timen passer for alle nivåer og øvelser kan tilpasses etter behov.

Play60 med Tegn

PLAY60 med Tegn er våre gruppetimer tilpasset tegnspråkbrukere. Alle øktene instrueres av Coach Guillaume med tegnspråk. Play45 med Tegn følger samme programmering som PLAY45 timene og er basert på konstant varierte funksjonelle bevegelser utført med høy intensitet. Vi inkorporerer øvelser fra gymnastikk, vektløfting, løping, og styrketrening i alle øktene, med utstyr som dumbbells, kettlebells, hoppetau, medisin baller m.m. Alle treningsøkter (eller WOD, workout of the day) tilpasses til ditt nivå og ditt utgangspunkt. Timene har stort fokus på å lære nye øvelser og å ha det gøy, i et trygt miljø med andre tegnspråkbrukere. Vi sees på trening!

Play Live CrossFit

PLAY Live CrossFit er effektive 45min gruppetimer tilpasset trening hjemme i din egen stue! Øktene er basert på konstant varierte funksjonelle bevegelser utført med høy intensitet. Du både hører og ser instruktøren på din skjerm slik som på en vanlig gruppetime. Instruktøren gir deg tilbakemelding, teknikk tips og et ekstra push undervei slik at du holder deg motivert og kan fullføre på topp, hver eneste gang!

PLAY Live CrossFit passer for alle, uavhengig av tidligere erfaring, alder, og nivå. Våre dyktige instruktører sørger for skaleringer og alternativer for alle øvelser slik at både nybegynnere og viderekommende får et godt treningsutbytte.

Open Gym

Open Gym er for deg som ønsker å benytte deg av senteret for egentreing utenom gruppetimer og kurs.

- Alle medlemmer må registrere seg for egentrening hver gang i Appen under ”Open Gym” på timeplanen. Dette er for å ha oversikt iht smittevern, slik at alle kan trene trygt.

- Gruppetimer har prioritet for plass og utstyr.

-Det skal være god plass mellom gruppetimer og de som driver egentrening.

- Egentrening skal primært forekomme i Sal 2, på langsiden med squat racks, i 2. etasje, eller i vektløftingsavlukket, med forbehold om endring.

- Alt av utstyr må desinfiseres etter bruk og skal ryddes på plass

- Medlemmer som ikke overholder reglene eller smittevern kan bortvises fra senteret

DSCF0997

Open Gym

På Crossfit Gamlebyen har man stor plass til rådighet om man ønsker å kjøre eget opplegg. Med alt utstyret tilgjengelig er det ingen grenser for hva du kan trene. Open Gym er åpent hver dag og har samme åpningstider som gymmet. Det er et populært tilbud blandt våre medlemmer, så det er derfor viktig at reglene under etterfølges.

  • Vask alltid utstyr etter deg! 

  • Rydd etter deg! Ting skal stå slik du fant dem.

  • Shirt on!

  • Ta hensyn til andre når du filmer/tar bilder

Timeplan